Intervju i Kystradioen 21.07.2015

Klikk for å høre intervjuet

Get Adobe Flash player

Vi besøker familie i Bergen hver sommer og  i år dro vi på et innfall til en kafé og bakeri som heter Urtemakeriet. Stedet ligger i grunn litt utenfor allfarvei, men i nydelige omgivelser på Algrøy/Sotra, og er vel verdt kjøreturen ut dit. Urtemakeriet har alt det jeg ønsker meg i en kafé: atmosfære, hyggelig og raus betjening, utmerket mat med økologisk og bærekraftig fokus og selvsagt ypperlig gjærbakst! Dette er hva de skriver om seg selv:


Urtemakeriet Kulturbakeri fikk i går prisen som Årets Gründer i Fjell, Sund og Øygarden. Prisutdeler Vest Næringsråd (VNR) mener at Kirsti Johanne Back har truffet blink med sitt bakeri- og kafekonsept på Algrøy. Kulturbakeriet har også nylig åpnet kafe nummer to på Fjell. - Det er nesten så jeg ikke fortjener det, sa en takknemlig mottaker av prisen under næringsrådets årlige høstfest.- Dette er jo heilt utruleg! Eg driv jo berre vanleg arbeid, så det kjennest på ein måte litt ufortent, seier Kirsti Johanne Back i Urtemakeriet. Bedrifta er nominert til årets gründer, kulturprisen og folkehelseprisen. Då Kirsti Johanne Back i Urtemakeriet stod opp torsdag morgon, trudde ho det skulle bli ein heilt vanleg arbeidsdag. Men så fekk ho vita at ho var nominert til årets gründer av Vest Næringsråd, saman med fire andre bedrifter.Urtemakeriet åpner bakeriutsalg og kafe nummer to i det gamle posthuset på Fjell. Her vil Kirsti Johanne Back holde åpent hver dag, unntatt søndag. Planen er å åpne i august. – Jeg ønsker å selge flere brød og velger å satse på et eget utsalg fordi det blir for dårlig fortjeneste å selge brødene via andre, sier hun.


I det gamle posthuset på Fjell gard opnar Kirsti Johanne Back i morgon bakeriutsal og kafé med brød, bollar og kaker frå bakeriet på Algrøy. Etter at Back bygde nytt bakeri ved Urtemakeriet på Algrøy, har ho kapasitet til å produsera meir bakverk enn det som vert omsett ved utsalet der, samt på Bondens Marknad og liknande.


En fin lørdags utflukt er en tur til det lille steinovnsbakeriet på Algerøy. Guttene hiver seg straks i bilen om det er snakk om hjemmebakte boller! Hver lørdag fra 10.00- 15.00 har bakeriet åpent. Du kan også treffe dem på Bondens marked og på forskjellige markeder rundtomkring. Urtemakeriet er et lite og sjarmerende urtemakeri/bakeri som ligger inne på tunet til vertskapet. De selger brød, urtesmør,tzatziki,syltetøy og litt smånips.Et magisk sted! I går var andre lørdagen på rad vi dro ut dit og spiste lunsj. Forrige helg kunne vi bade på den lille sandstranden nedenfor bakeriet – i går var det litt mer vind, og vi satte oss oppe i solveggen utenfor bakeriet i stedet. Absolutt verdt et besøk! Urtemakeriet har åpent hver lørdag fra 10-15.