FOUGASSE

Fougasse er et fransk matbrød, franskmennenes svar på focaccia og pizza.

1,5 kg økologisk hvetemel
20 gr salt
50 gr gjær
l lunkent vann

Alt blandes sammen og eltes godt. La deigen heve ca i 2 timer
Tøm deigen ut på bakebordet, del forsiktig opp deigen i ca 500gr emner og la de hvile i 30 min. 
NB; ikke kna eller elt deigen, ikke bruk kjevle, det er for å beholde luftboblene i deigen. 

Etter hviletiden strekkes deigen forsiktig med hendene og trykk den forsiktig ut over stekebrettet med fingertuppene. 
Legg tett med grønsaker, oliven, hele sherrytomater, spinat etc oppå og trykk det litt ned i deigen. 
Dryss på olivenolje, urter og fingersalt. Heves i ca 1/2 time. 
Stekes i ca 15 min på 200 grader. 
Er kjempegodt til skalldyr, grillmat, supper, til oster eller bare spises som den er.