Urtemakeriet bruker Himalaya salt i alle våre brød og andre produkter som inneholder salt.
 
Himalaya salt stammer fra et hav som dampet bort for 250 millioner år siden, og saltet har ligget under høyt trykk nede i jorden i flere millioner år. Naturlig krystallsalt fra bergmassivet i Himalaya inneholder 84 grunnstoffer som kroppen og jorden er bygget av. Mineraler og sporstoffene har blitt godt bevart fra menneskenes forurensning og saltet er verken kjemisk bearbeidet eller tilsatt syntetiske mineraler. Alt er i sin opprinnelige og naturlige form. Himalayasalt inneholder naturlig jod som er viktig for stoffskiftet.

Hvorfor bruke Himalaya salt?
Himalaya salt er et rent salt som ikke er forurenset, bearbeidet eller inneholder syntetiske mineraler. Himalaya salt inneholder mineraler og sporstoffer kroppen trenger. Saltet bidrar blant annet til å regulere vannbalansen i kroppen, kan forhindre kramper, osteoporose og kan øke et lavt blodtrykk. Bruk av Himalaya salt har balanserende innvirkning på kroppens elektrolytter på grunn av sitt rike innhold av mineraler.

Over 70 % av alle havsaltprodusenter raffinerer saltet, slik at mange verdifulle mineraler og sporelementer går tapt. Raffineringen gjøres ofte av økonomiske årsaker. Bordsalt har gjennom en raffineringsprosess med kjemisk behandling mister alle sporelementene og viktige mineraler, og består kun av natriumklorid og eventuelt tilsatt syntetiske mineraler. Bordsalt blir tilsatt syntetisk jod (kan kjøpes med og uten jod) for å dekke en  mineralubalanse i befolkningen, siden bordsalt er raffinert for naturlige mineraler og sporstoffer. For kroppen er for mye kjemisk renset bordsalt vanskelig å hanskes med. Det kan føre til at blodtrykket stiger. Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en betydelig risikofaktor ved flere alvorlige sykdommer som hjertesykdom, hjerneslag og nyresvikt.

Himalayasalt i sin naturlige form inneholder 84 mineraler og sporstoffer
Det er på ingen måte noe saltmangel i befolkningen, men for mange er det faktisk en mineralmangel.  Derfor kan raffinert bordsalt med fordel erstattes med himalayasalt i all matlaging. Bordsalt er kjemisk renset for mineraler.

Himalayasalt har blitt svært populært så vi kan regne med det komme mye forskning etterhvert, men foreløpig må vi forholde oss til de logiske forskjellene mellom kjemisk renset bordsalt, og naturlig mineralrikt himalayasalt. Uraffinert havsalt er også et godt alternativ til bordsalt. Uraffinert havsalt har i behold alle de mineraler og sporstoffer som finnes i havvann.

Både himalayasalt og uraffinert havsalt (eks. Maldon eller Helios atlanterhavsalt) er derfor et sunnere salt enn raffinert bordsalt som kan brukes til alle typer matlaging, både direkte i matrettene og som bordsalt (males i en saltkvern).